WDF World Cup Men Singles 1989

De zevende World Cup Darts werd gespeeld van 19 tot 21 oktober in het Skyline Hotel in Toronto, Canada. Bij de heren waren 27 landen present en streden voor de World Cup titel darts.

In het singles evenement was er meteen in de eerste ronde al een verassing. Jocky Wilson (Sco) verloor met 4-1 van Jack McKenna (Rep Ire). De 47-jarige Ier ging verder sterk door in het toernooi en bereikte de halve finale waarin hij thuis speler Bob Sinnaeve versloeg met 4-2.

In de finale trof de Ier drievoudig World Cup singles kampioen Eric Bristow. “The Crafty Cockney” ondervond op zijn weg naar de finale alleen tegenstand van de Nederlander Jilles Vermaat die hij nipt met 4-3 versloeg. In zijn halve finale won hij met 4-2 van de Amerikaan Tony Payne. Bristow won de eerste leg in de finale, In de tweede leg opende McKenna met een 180, maar Bristow won deze leg. Bristow kwam daarna pas echt op stoom. De derde leg won hij vanaf 126 en een Bull finish in de vierde leg leverde zijn vierde achtereenvolgende World Cup Singles titel op.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Canada Skyline Hotel, Toronto, Ontario Van: Thursday 19 October 1989 Tot: Saturday 21 October 1989

Kampioen

Eric Bristow
1989 WDF World Cup