WDF World Cup Men Singles 2019

De 22ste editie van de WDF World Cup werd gehouden in Cluj-Napoca te Roemenië. Alle records qua deelnemersaantallen werden gebroken. Bij de heren traden 52 teams aan, bij de dames waren dat er 46 en 19 landen stuurden ook hun jeugd naar Roemenië. Het zou een World Cup zonder incidenten worden met een strakke organisatie en dat is een ongelooflijke pluim naar het organiserende land dat zelf relatief heel klein is.

Voor de eerste keer in de geschiedenis krijgt het toernooi een Nieuw-Zeelandse winnaar. Darren Herewini verslaat in de finale Peter Machin uit Australië. Onderweg naar de finale verslaat Herewini Richard Edwards, Leon Mertuk, Gary Elliot, Mindaugas Barauskas, Chris Landman, Mitchell Clegg en Martijn Kleermaker.

Machin speelt ook een sterk toernooi en wint onder andere van Daniel Day, Johan Engström en Nick Kenny. Ook dit jaar weer veel verschillende nationaliteiten bij de laatste zestien, waaronder drie Zweden. Peter Machin is de derde Australiër die de finale haalt van de WDF World Cup singles bij de heren, maar na Peter Hinkley in 1997 en Raymond Smith in 2017 moet ook hij genoegen nemen met zilver.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Romania Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca Van: Tuesday 08 October 2019 Tot: Saturday 12 October 2019

Kampioen

Darren Herewini
Fotograaf: MasterCaller.com
2019 WDF World Cup