WDF World Cup Men Singles 2019

De 22ste editie van de WDF World Cup wordt gehouden in Cluj-Napoca te Roemenië. Van 7 tot en met 12 oktober wordt gespeeld in het Grand Hotel Italia. Alle records qua deelnemersaantallen worden gebroken. Bij de heren treden 52 teams aan, bij de dames waren dat er 46 en 19 landen stuurden ook hun jeugd naar Roemenië. 

Het wordt een WDF World Cup zonder incidenten met een strakke organisatie en dat is een ongelooflijke pluim naar het organiserende land dat zelf relatief heel klein is als dartsnatie. Maar liefst zes nieuwe landen die hun debuut maken in Roemenië. Kroatië, Egypte, Estland, Slowakije, Slovenië en Oekraïne zijn er voor het eerste bij.

Voor de eerste keer in de geschiedenis krijgt het toernooi een Nieuw-Zeelandse winnaar. Darren Herewini verslaat in de finale Peter Machin uit Australië. Onderweg naar de finale verslaat Herewini Richard Edwards, Leon Mertuk, Gary Elliot, Mindaugas Barauskas, Chris Landman, Mitchell Clegg en Martijn Kleermaker. 

Machin speelt ook een sterk toernooi en wint onder andere van Daniel Day, Johan Engström en Nick Kenny. Ook dit jaar weer veel verschillende nationaliteiten bij de laatste zestien, waaronder drie Zweden. Peter Machin is de derde Australiër die de finale haalt van de WDF World Cup singles bij de heren, maar na Peter Hinkley in 1997 en Raymond Smith in 2017 moet ook hij genoegen nemen met zilver.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Romania Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca Van: dinsdag 08 oktober 2019 Tot: zaterdag 12 oktober 2019

Kampioen

Darren Herewini
Fotograaf: MasterCaller.com
2019 WDF World Cup