WDF World Cup Men Singles 1987

Van 22 tot 24 oktober 1987 werd de zesde World Cup gespeeld in het Vally Sport Complex in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Drieëntwintig landen namen deel bij de mannen. Het Nieuw-Zeelandse team bracht niet minder dan 200 supporters mee en alvorens de competitie van start ging gaven de “Maori” een voorstelling van een oorlogsdans als opwarmertje.

De favoriet in de singles was natuurlijk Eric Bristow die de laatste twee edities van de World Cup had gewonnen. Toch werd er wat getwijfeld over zijn vorm daar hij de laatste tijd wat hinder ondervond van “dartitis”. De loting zat hem echter niet tegen en Bristow plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale waar hij een sterk spelende Danny MacInnis trof uit Canada. Bristow won na hard te hebben gestreden voor iedere punt met 4-2.

In de finale trof Bristow een andere Canadees, Bob Sinnaeve, die in zijn halve finale Paul Lim uit Singapore met 4-3 uitschakelde. Bristow won de eerste leg in 16 darts. Ondanks een 26 score won Bob Sinnaeve toch de tweede leg in 12 darts met een 155 outshot. Hierna kwam Eric Bristow echt goed op stoom en vond hij de triple 20 steeds beter. Hij pakte de volgende drie legs in 15, 15 en 14 darts en won zo zijn derde opeenvolgende World Cup Singles titel.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Denemarken Valby Hallen, Copenhagen Van: Thursday 22 October 1987 Tot: Saturday 24 October 1987

Kampioen

Eric Bristow
1987 WDF World Cup