WDF World Cup Men Singles 1987

Van 22 tot 24 oktober 1987 werd de zesde WDF World Cup gespeeld in het Vally Sport Complex in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Drieëntwintig landen nemen deel bij de mannen. Het Nieuw-Zeelandse team bracht niet minder dan 200 supporters mee en alvorens de competitie van start ging gaven de “Maori” een voorstelling van hun bekende ‘Haka’ oorlogsdans als opwarmertje. 

Met 23 landen die de reis naar Denemarken maken wordt een nieuw record gevestigd, ook de 21 damesteams is een record. Italië, Spanje en Zwitserland maken hun debuut op een WDF World Cup. 

De favoriet in de singles is natuurlijk Eric Bristow die ook al de laatste twee edities van de WDF World Cup had gewonnen. Toch werd er wat getwijfeld over zijn vorm omdat hij de laatste tijd wat hinder ondervond van “dartitus”. De loting zat hem echter niet tegen en Bristow plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale waar hij een sterk spelende Danny MacInnis trof uit Canada. Bristow wint ook deze halve finale al gaat het niet gemakkelijk met 4-2. Eric Bristow is overigens de enige Engelsman die voorbij de laatste 32 komt in 1987.

In de finale treft Bristow een andere Canadees, Bob Sinnaeve, die heeft in zijn halve finale Paul Lim uit Singapore met 4-3 uitgeschakeld. Bristow wint de eerste leg in 16 darts. Ondanks een 26 score wint Bob Sinnaeve toch de tweede leg in 12 darts met een 155-finish. Hierna komt Eric Bristow echt goed op stoom en vind hij de triple 20 steeds beter. Van dartitus is weinig bewijs als hij de volgende drie legs in 15, 15 en 14 darts pakt. Zo wint ‘The Crafty Cockney’ zijn derde opeenvolgende WDF World Cup singles titel.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Denemarken Valby Hallen, Copenhagen Van: donderdag 22 oktober 1987 Tot: zaterdag 24 oktober 1987

Kampioen

Eric Bristow
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF World Cup Men Singles Darts - 1987