WDF World Cup Men Singles 2017

De 21ste editie van de WDF World Cup werd van 3 tot en met 7 oktober gehouden in de Kobe International Exhibition Hall te Japan. Het is na Kuala Lumpur in 2011 de tweede keer dat de World Cup in Azië wordt verspeeld. Een aantal grote landen laat verstek gaan bij deze 21e editie van dit evenement. Onder andere Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland krijgen het financieel niet rond om naar Japan te reizen.

De singles titel gaat naar Jeff Smith uit Canada. Hij verslaat in de finale naamgenoot Raymond Smith uit Australië met 7-5. Tien verschillende nationaliteiten halen de laatste 16 wat wel aangeeft hoe open het toernooi was in 2017, mede natuurlijk door de afwezigheid van een aantal grootmachten.

Jeff Smith verslaat onderweg naar de finale Cody Harris, Thibault Tricole, Patrick Susanna, Chris Landman en Willem Mandigers. Naast Mandigers is het de Duitser Ricardo Pietreczko die het brons omgehangen krijgt. Pietreczko is daarmee de eerste Duitse heer die een individuele medaille wint op een WDF World Cup. Jeff Smith is tevens de eerste Canadees die een individuele gouden medaille verovert.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Japan Kobe International Exhibition Hall, Kobe Van: Wednesday 04 October 2017 Tot: Saturday 07 October 2017

Kampioen

Jeff Smith
2017 WDF World Cup