WDF World Cup Men Singles 1985

De nieuwe voorzitter van de World Darts Federation, Australiër Peter McMenamin, mocht van 17 tot 19 oktober 1985 topdarters uit 17 landen ontvangen in zijn land. Er wordt gespeeld in Brisbane, Queensland in het Crest Hotel. 

Maleisië is het enige land dat nog niet eerder had meegedaan aan een WDF World Cup. Zij komen alleen met hun herenteam, Noorwegen daarentegen neemt alleen de dames mee naar Australië.  

De singles moeten uitmaken wie de WDF World Cup overall titel zou binnenhalen, de USA of Engeland. In de eerste ronde was er al een confrontatie tussen beide landen met Eric Bristow tegen Rick Ney, die met 4-3 in het voordeel van de Engelsen afloopt. Bristow gaat vervolgens door tot in de finale, mede door ruime overwinningen op Gordon Allpress uit Nieuw-Zeeland in de kwartfinale en de Schot Danny Cunningham in de halve finale. In de finale speelt hij tegen een andere Amerikaan, namelijk Tony Payne. Payne had eerder al in het toernooi Cliff Lazarenko, Robert McKenzie en Steve Brennan verslagen. 

De winnaar van deze finale zou ook de overall WDF World Cup titel pakken. “The Cincinatti Kid” Tony Payne pakt de eerste twee legs in 18 darts en met een 112 finish. Daarna komt Bristow echter op stoom en de “Crafty Cockney pakte de volgende twee legs in 16 en 13 darts. Bristow pakt ook de vijfde leg voor een 3-2 voorsprong en beslist de match met een bullseye finish. Bristow’s commentaar na de match was veelzeggend: “Off all the tournaments I’ve won this one meant the most, because I was not playing for myself, I was playing for England”. Eric Bristow wordt met de zege de eerste speler ooit die de WDF World Cup singles titel met succes verdedigt. 

Locatie: Australië Crest Hotel, Brisbane, Queensland Van: donderdag 17 oktober 1985 Tot: zaterdag 19 oktober 1985

Kampioen

Eric Bristow
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF World Cup Men Singles Darts - 1985