WDF World Cup Men Singles 1985

De Australiër Peter McMenamin, de nieuwe voorzitter van de W.D.F., mocht van 17 tot 19 oktober 1985 topdarters uit 17 landen ontvangen in zijn land te Brisbane, Queensland.

De singles moesten tenslotte uitmaken wie de World Cup Overall titel zou binnenhalen, de USA of Engeland. In de eerste ronde was er al een confrontatie tussen beide landen met Bristow tegen Ney, die met 4-3 in het voordeel van de Engelsen afliep. Bristow ging door tot in de finale waar hij een andere Amerikaan trof namelijk Tony Payne. Payne had eerder al in het toernooi Cliff Lazarenko, Robert McKenzie en Steve Brennan verslagen.

De winnaar van deze finale zou ook de Overall World Cup titel pakken. Tony “The Cincinatti Kid” pakte de eerste twee legs in 18 darts met een 112 finish. Daarna kwam Bristow echter op stoom en de “Crafty Cockney pakte de volgende twee legs in 16 en 13 darts. Eric kwam vervolgens 3-2 voor en besliste de match met een Bull finish. Bristow’s commentaar na de match was “Off all the tournaments I’ve won this one meant the most, because I was not playing for myself, I was playing for England”.

Thailand die was ingeschreven kwam niet opdagen. daardoor zijn er enkele wedstrijden in de eerste ronde Bye

 

Locatie: Australië Brisbane, Brisbane, Queensland Van: Thursday 17 October 1985 Tot: Saturday 19 October 1985

Kampioen

Eric Bristow
1985 WDF World Cup