WDF World Cup Men Singles 1981

Voor deze World Cup moesten de meeste landen de wereld rondvliegen naar het verre Nieuw Zeeland waar op 2 en 3 oktober werd gespeeld in het Trafalgar Centre in Nelson. Toch kwamen 16 landen opdagen, wat een succes mag genoemd worden. Daarbij enkele opmerkelijk landen als Papua Nieuw Guinea en de Filippijnen. Onder de 64 deelnemers bevond zich één vrouw namelijk Selly Tain afkomstig uit de Solomon eilanden maar spelend voor Papua Nieuw Guinea, zij mag zich de eerste vrouw noemen die ooit op een World Cup speelde.

In het Singles onderdeel zagen we enkele leuke verassingen terug en die kwamen weer van het organiserend land Nieuw Zeeland. Eric Bristow werd er in de kwartfinale uitgegooid door Alan Hill met 4-3. Ook Barry Templeton haalde de halve finale hij had eerder al Cliff Lazarenko geëlimineerd met 4-1. Ook John Lowe en Jocky Wilson wisten zich te plaatsen voor de halve finales.

Voor de Nieuw-Zeelanders was de halve finale het eindstation beide spelers verloren Barry Templeton met 4-1 van John Lowe en Alan Hill met 4-0 van Jocky Wilson.

De finale was een nagelbijter en ging door tot 3-3. In de beslissende leg miste Jocky dubbel 10 voor de titel, Lowe liet die kans niet voorbijgaan en besloot met dubbel 4 en voegde de World Cup Singles, die hij nog niet had gewonnen, toe aan zijn dan al lange erelijst. Tijdens de finale speelde Jocky op witte turnpantoffels omdat zijn schoenen kapot waren en hij maar één paar had meegenomen naar Nieuw Zeeland.

Locatie: Nieuw Zeeland Trafalgar Centre, Nelson Van: Friday 02 October 1981 Tot: Saturday 03 October 1981

Kampioen

John Lowe
1981 WDF World Cup