WDF World Cup Men Singles 1991

World Cup VIII werd van 2-5 oktober 1991 gehouden in de Nederlandse badplaats Zandvoort. Bij de heren kwamen waren maar liefst 32 landen present aan de oche wat een record was. Onder die 32 landen bevonden zich vijf debuterende landen; Rusland, Luxemburg, Griekenland, Oostenrijk en het Afrikaanse Oeganda.

De Engelse selectie heren hadden keuze genoeg aan spelers en konden zelfs dit fantastisch viertal thuis laten: wereldkampioen Dennis Priestley, nummer twee van de wereld Mike Gregory, ex wereldkampioen Bob Anderson en de Winmau World Master van 1989 Peter Evison. Grote vraag was natuurlijk welk land de Engelse ploeg van de zevende overall titel op rij kon houden.

In de singles bereikten alle vier de Engelse topfavorieten de kwartfinale. In die kwartfinale verliest Eric Bristow, de titelverdediger sinds 1983, van de Schot Jamie “Bravedart” Harvey met 4-3. Phil Taylor gaat met 4-0 ten onder in zijn kwartfinale tegen de Fin Aulis Nissinen. Ook Alan Warriner verliest zijn partij van Welshman Martin Phillips met 4-2.

Het was enkel John “Old Stoneface” Lowe die zich plaatste voor de halve finales door met 4-2 van de Nederlander Bert Vlaardingerbroek te winnen. In de halve finale versloeg Martin Phillips met 4-1 Aulis Nissinen en kon Jamie Harvey de Engelse kapitein niet uit de finale houden hij verliest met dezelfde cijfers. In een spannende en mooie finale die het publiek ten zeerste kon bekoren moest Martin Phillips met 6-4 uiteindelijk buigen voor John Lowe die de titel voor de tweede maal won.

Bij de laatste 128 zijn er W-O omdat de Cayman Eilanden, Nigeria, Malta en Thailand niet kwamen opdagen.

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Nederland Gran Dorado, Zandvoort Van: Wednesday 02 October 1991 Tot: Saturday 05 October 1991

Kampioen

John Lowe
1991 WDF World Cup