WDF World Cup Men Singles 1983

De Engelsen domineren WDF World Cup IV welke werd gehouden in het Schotse Edinburgh op 21 en 22 oktober. Tijdens de algemene vergadering van de WDF wordt Peter McMenamin uit Australië verkozen als nieuwe voorzitter hij vervangt Bill Turner uit Nieuw-Zeeland. Voor het eerst is er ook een aparte WDF World Cup voor dames.

De dames spelen met twee per land. Ze strijden naast de Overall WDF World Cup ook voor medailles in de singles en de koppels. Er komen 21 landen naar Schotland waaronder de debutanten Noorwegen en Duitsland. Bij de dames doen 19 landen mee aan hun eerste WDF World Cup.

Alle vier de Engelse spelers bereikten de kwartfinales en drie van hen zouden ook de halve finale halen. Alleen de kersverse wereldkampioen Keith Deller verliest van Jocky Wilson. Dave Whitcombe verslaat de Zweed Stefan Lord, John Lowe wint van Luc Marreel uit België en Eric Bristow verslaat de Australiër Frank Palko. In de halve finale moeten koppelpartners Bristow en Lowe tegen elkaar. The Crafty Cockney wint dit duel met 4-2. In de andere halve finale wint Wilson met dezelfde cijfers van Dave Whitcombe.

In de finale van de singles stonden Eric Bristow en Jocky Wilson wederom tegenover elkaar, net zoals in de koppels en het teamevent. Net voordat Bristow het podium op moest bleek dat de rits van zijn broek stuk was. Hij wisselde snel van broek met Keith Deller en kon zo toch gewoon spelen. Bristow, die niet goed speelde in het teamevent, bleek zijn vorm terug te hebben in de finale van de singels en won deze met 4-2. Hiermee pakte Bristow zijn eerste WDF World Cup singles titel. 

Toon de spelers die hebben deelgenomen
Verberg de spelers die hebben deelgenomen

Locatie: Schotland Ingliston Hall, Edinburgh Van: vrijdag 21 oktober 1983 Tot: zaterdag 22 oktober 1983

Kampioen

Eric Bristow
Fotograaf: MasterCaller.com
WDF World Cup Men Singles Darts - 1983